Abien matka Palkkamurhaajan painajaiseen

Lukiomme abit kävivät 20.11 Helsingin kaupunginteatterissa katsomassa Mika Eirtovaaran ohjaaman Palkkamurhaajan painajainen-näytelmän. Abit lähtivät matkaan äidinkielen opettajien Tiila Niemen ja Johanna Pastilan kanssa.

Palkkamurhaajan painajinen kertoo vaimonsa hylkäämästä paikallislehden valokuvajasta Frankista (Ilkka Forss) ja viereiseen hotellihuoneseen majoittuneesta palkkamurhaaja Ralphista (Santeri Kinnunen). Molemmilla on sama kuuluisuutta herättänyt vanki kohteenaan mutta täysin eri syistä. Heidän kohtalonsa kiertyvät lähemmäksi toisiaan aiheuttaen yleisölle mitä hauskimpia hetkiä. Näytelmän edetessä meitä käyvät hauskuuttamassa mm. hotellivirkailija, poliisi, Frankin entinen vaimo ja myös tämän psykiatri.

Näyttelijät suorittivat työnsä hienosti: Ääni kuului, puhe oli selkeää ja eläytyvää. Näytelmän lavasteet olivat yksinkertaisia. Kaikki tapahtui kahdessa vierekkäin olevassa huoneessa, joiden lavastukseen oli panostettu; huoneissa oli tapettit, sängyt, kaappi ja kaikki mitä hotellihuoneessa voisi olla. Ääniefektit näytelmässä rajoittuivat hakkaamiseen ja puhelimen soitonääneen. Näyttelijöiden puvustus oli sopivia ja uskottava henkilöhahmoihin nähden.

Näytelmä on enimmäkseen rakennettu väärinkäsitysten varaan, mikä näyttää toimivan hienosti antaen tarinalle jatkuvuutta ja yleisölle aina vain hauskempia hetkiä lisää. Näytelmä herätti katsojissa muun muuassa tällaisia ajatuksia: ”Hyvä, pääsin heidän ajatusmaailmaansa sisään” ja ”Ammattitappaja oli amatööri kun oli vaan yksi ase”.

Valtteri Kyöstilä

Jätä kommentti