Koffin Insta hallussa

Olin työharjoittelussa viisi päivää Sinebrychoffilla, Keravalla. Työharjoittelun aikana pääsin tekemään, kokemaan ja näkemään jos jonkinmoista. Työharjoittelussa parasta ehdottomasti oli työilmapiiri, mikä olikin koko rakennuksessa työnkuvasta riippumatta aivan huikea.

IMG_2546

Maanantaina paikalle oli helppo saapua, sillä olen käynyt Sinebrychoffilla useamman kerran. Jännitystä ei ollut ilmassa ollenkaan ja olin enemmänkin innoissani. Aulassa kerroin asiani ja melko pian minut tultiinkin noutamaan yläkerran puolelle. Kiertelimme samalla rakennusta, mikä olikin hyvin sekava. Ensimmäinen harjoittelupäivän aamu kuluikin SAK:n valokuvaajan ja haastattelijan matkassa logistiikan puolella. Päivä ja iltapäivä kului erinäisissä palavereissa ja työkavereihin tutustuessa.

Tiistai alkoi hyvinkin vauhdikkaasti kuunnellen ja keskustellen Timo Mikkolan kanssa SInebrychoffin historiasta, tavoitteista, tuotteista, ympäristöystävällisyydestä ja oikeastaan kaikesta, mikä vain yritykseen liittyy. Tämän kattavan powerpoint-esityksen jälkeen olin työkavereiden mukana Skype –palaverissa. Palaveri käytiin englanniksi, ja oli oikein mielenkiintoinen kokemus. Sittemmin pohdittiin hieman viikon ohjelmaa eli mitä pystyisin tekemään. Päädyimme siihen että kaappaan SInebrychoffin Instagramin viikon ajaksi. Sinne tarkoitus olisi laittaa hieman erilaista sisältöä kuin mitä tähän saakka on ollut. Tiistaina tapasin myös Marja-Liisa Weckströmin.

Keskiviikkona, tuli tehtyä vaikka ja mitä. Aamupäivällä tutkiskelin Sinebrychoffin historiaa ja tein siitä pienen päivityksen Instagramiin. Myöhemmin päivällä suunnittelin tulevia päivityksiä ja olin mukana skypepalaverissa. Pääsin myös käymään tehdaskierroksella! Oli huippua nähdä miten eri juomia valmistetaan. Tuotannon tehot olivat kyllä ihan uskomattoman suuret, nopeampi ja uudempi tölkkilinja valmistaa 90 000 tölkkiä tunnissa, hitaampi 70 000. Keskiviikon jälkeen harjoittelua olisi enää puolet edessä. Aika oli kulunut todella nopeasti.

IMG_2569

Torstaina oli luvassa Crisp-lähettiläiden haastatteluja ruokalassa. Crisp-lähettiläitä ovat Seksikäs Suklaa, Dosdela, Natathewhitetrash ja Roope Salminen. He kertoivat kokemuksistaan alkoholittomaan olueen liittyen. Muun muassa Roope Salminen sanoi joka keikan jälkeisen ryyppäämisen käyneen raskaaksi ja terveydellekin haitalliseksi. Kuitenkin hän piti oivana vaihtoehtona juoda se muutama alkoholiton olut alkoholillisen sijaan. Crispihän on Sinebrychoffin uusi lanseeraus, jonka kampanjointi ja mainonta on kovaa vauhtia käynnissä. Tämän lisäksi menimme auttamaan infotv –ruudun asentamisessa.

IMG_2637

Perjantai eli harjoittelun viimeinen päivä. Kävimme panimolla, korkee –varastossa ja pubissa. Tein vielä viimeisiä instapäivityksiä ja täyttelin itsearviointilomakkeita. Kaiken kaikkiaan harjoittelu meni tosi äkkiä, ja perjantaina olikin hieman haikea fiilis lähteä pois, heti kun oli yhtään oppinut talon tavoille ja kulkemaan rakennuksessa itsenäisesti. Harjoittelusta päällimäisenä mieleen jäivät tehdaskierros ja muutamat työntekijät kertomuksineen.

Eevi Alaputto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s